Vi köper din el!

Du som producerar förnybar el via solceller kan sälja överskottet av din elproduktion till oss. Din energi kan på så sätt säljas vidare till din granne.

Det lokala energibolaget

Fördelarna med att välja Ljungby Energi är självklart många, så varför ska man inte välja oss? Kan man handla lokalt – så ska man! :)
Vi är det enda lokala alternativet till hela kedjan av värme, el och fiber. Vi finns och verkar där du bor.
Vi är ett kommunägt bolag vilket innebär att pengarna stannar i kommunen och dessutom är vi bland de billigaste energibolagen i Sverige. (Enligt Nils Holgerssons rapporten)

Sälj din el till oss

Det är enkelt och lönsamt att sälja sin överskottsproduktion till oss. Säljer du din el till oss så stannar elen lokalt då vi säljer den vidare till dina grannar.
När vi köper din överskottsel så betalar vi Nordpools spotpris per timme med 5 öres påslag/kWh. Bor du i vårt elnät får du även nätnyttoersättning på 6 öre/kWh.

Närproducerad el

Vi producerar vår el nära dig. Elen produceras på vår vattenkraftstation på Vislandavägen och Ljungsjöverket på Märta Ljungbergsvägen.
Samt hos alla våra solproducenter runt om i kommunen. Närmare än så blir det inte!

Bli kund idag! 

Vill du bli en av våra över 4000 elhandelskunder så kontakta oss idag så hjälper vi dig! Klicka här för att teckna direkt.

 

”Du behöver inte gå över ån för att hämta vatten”
– Köp och sälj din el lokalt!