• Läs om vår tv-tjänst!


    Läs mer
  • Beställ fiber redan idag.

    Besök vår tjänsteportal och sök på din adress för att se just dina fibermöjligheter.

    Tjänsteportal

Mer om fiber.

Fibernät och fiberkablarna består av hårstråtunna genomskinliga trådar (oftast av glas) där laserdioder i båda ändar blinkar i takt med de signaler som skickas. Det innebär att data skickas via ljus istället för med hjälp av elektricitet som i koppar. Ljuset översätts sedan till elektriska signaler genom den aktiva utrustningen i varje ända av fiberkablarna.

Fibernät och fibertekniken ger bättre driftsäkerhet och högre överföringshastigheter av datatrafik, långt överstigande dagens vanligaste uppkoppling ADSL. Den höga kapaciteten gör att nätet klarar av att leverera många typer av digital information.

För mer information om fibernätet i Ljungby kommun så kan du läsa vår broschyr gällande 1-familjsvilla.

En film om fiber.

Fiberinstallation.

Sydlänk.

Sydlänk är 8 stadsnät i samverkan.

Vi hjälper dig att skapa länken mellan en eller flera adresser i över 30 kommuner. Tack vare ett redan befintligt finmaskigt nät till många platser kan vi erbjuda kostnadseffektiva förbindelser som bygger nya affärsmöjligheter för dig och dina kunder.

Tillsammans erbjuder vi ett stabilt regionnät med lokala accesser. Välj mellan produkter som Svartfiber, Ethernet Kapacitet m.fl.

Tjänsterna lever upp till marknadens högt ställda krav och passar allt från företag till operatörer. Tack vare vår lokala närvaro kan vi erbjuda dig hög service och en självklar lokalkännedom.

För mer information kontakta vår kundservice.

Sydlänk
Sydlänk täckningskarta