Ljungby Energi förklarar elhandel

Rickard och Fredrik, försäljningsavdelningen

 

Många förknippar Ljungby Energi med elnät, fjärrvärme och fiber. Men visste du att Ljungby Energi även är den enda lokala elhandlaren i Ljungby kommun?

Nedan besvarar vi på några vanliga frågor kring elhandel.

 

Vad är skillnaden mellan timpris och rörligt pris?

Det som skiljer timpris och rörligt pris är att med timpris betalar du det pris som gäller just den timmen då du förbrukar elen. Medan rörligt pris är ett genomsnittspris på månadens alla timmar. Med ett rörligt pris spelar det därmed ingen roll när på dygnet du förbrukar din el.

 

Vad passar dig bäst?

Vad som passar dig bäst beror bland annat på hur mycket du kan styra din förbrukning.

 

Kan jag få reda på elpriset för aktuell månad?

Nej, det kan du tyvärr inte eftersom alla månadens timmar måste vara prissatta och förbrukade innan vi kan summera ditt pris. Därför kan vi bara presentera priset för föregående månad. På vår hemsida kan du se hur priset har förändrats det senaste året.

 

Vad kan påverka elpriset?

Några faktorer som kan påverka elpriset är kapaciteten på elproduktion. Numera har exempelvis vind och vattentillgång väldigt stor påverkan på priset. Även när efterfrågan på el är hög så ökar priserna.

 

Bli kund idag!

Vill du bli en av våra över 4000 elhandelskunder så kontakta oss idag så hjälper vi dig! Klicka här för att teckna direkt.

 

Miljömärkt el

All el vi säljer är 100 % förnybar. Dessutom erbjuder vi ett konkurrenskraftigt pris och är mer än ofta billigare än de stora jättarna på marknaden.